przekladany murzynek bez jajek

0 (0 ocen)

  • 60 min

przepis na to pyszne ciasto dostałam od babci i nieco zmodyfikowałam

  • 60 min

Składniki:

  • (piekłam w blaszce 23*28cm)
    2 szklanki mleka
    3 szklanki mąki
    125 g rozpuszczonego masła
    2 łyżki kakao
    2 łyżki dżemu brzoskwiniowego
    2 łyżeczki sody
    1 szklanka cukru
    na przełożenie:
    2 szklanki mleka
    1 opakowanie budyniu cytrynowego
    2 łyżki cukru
    50 g masła
    200 ml kremówki
    1 łyżka cukru pudru
    1 śmietan-fix
    przyprawa do deserów w młynku
    prawie cały słoiczek dżemu brzoskwiniowego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Murzynek Desery Dżemy

Przekladany murzynek bez jajek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. ciasto: Wszystkie składniki wymieszać razem mikserem i wylać na blaszkę. Piec około 30-40 minut w 175*C. Po przestudzeniu przekroić na dwa blaty.
  • 2. W części mleka rozmieszać budyń i cukier, resztę zagotować. Ugotować na mleku budyń. Do gotującego się jeszcze budyniu dodać masło i mieszać aż się połączą. Ponownie zagotować. Gorącą masą przełożyć ciasto. Odstawić do ostygnięcia.
  • 3. Wierzch posmarowac dżemem. Kremówkę ubić z cukrem pudrem i fixem. Wyłożyć na dżem i posypać przyprawą.

Porady

do ciasta mozna dodać przyprawę do piernika

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bita śmietana Budyń Kakao

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować