Przekładaniec z masą czekoladową i kokosową

4.5 (200 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 1 godz. 40 min

Błyskawicznie znika z talerzy. Idealnie nadaje się na święta,urodziny lub imieniny.

  • 1 godz. 40 min

Składniki:

  • Składniki na biszkopt:
    6 jajek
    6 łyżek cukru
    5 łyżek mąki
    1 łyżka kakao
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    Składniki na masę kokosową:
    3 szklanki mleka
    2 budynie np.kokosowe,waniliowe,śmietankowe
    4 łyżki cukru
    100 g wiórek kokosowych
    1 kostka masła
    Składniki na masę czekoladową:
    1/2 l śmietany kremówki 30%
    2 łyżki cukru pudru
    1 łyżka kakao
    2 łyżeczki żelatyny rozpuszczonej w 1/4 szkl. wrzącej wody
    Do dekoracji:
    kakao,polewa czekoladowa
Wystaw ocenę:

4.5 (200 ocen)

Zobacz również:

Przekładaniec Desery

Przekładaniec z masą czekoladową i kokosową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie biszkoptu: Białka ubić na sztywno,po łyżce dodawać cukier i żółtka. Mąkę wymieszać z kakao i proszkiem do pieczenia. Dodać do masy i wymieszać. Ciasto wylać do blachy o wym. 35x22 i piec ok 30 minut w temp.180 s C. Po wystudzeniu przekroić na pół.
    Wykonanie masy kokosowej: Z mleka cukru i proszku budyniowego ugotować budyń. Ostudzić. Masło utrzeć na puch,dodając po łyżce zimny budyń i wiórka kokosowe.
    Wykonaniem masy czekoladowej: Śmietanę kremówkę ubić na sztywno,dodając cukier puder i kakao.Pod koniec dodać letnią żelatynę i lekko wymieszać.
    Złożenie ciasta:
    Biszkopt-połowa masy kokosowej-masa czekoladowa-biszkopt-reszta masy kokosowej. Dowolnie udekorować i schłodzić . Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Notka redakcyjna

PPWS_12-2016

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować