Przekładaniec z masą czekoladową i kokosową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wykonanie biszkoptu: Białka ubić na sztywno,po łyżce dodawać cukier i żółtka. Mąkę wymieszać z kakao i proszkiem do pieczenia. Dodać do masy i wymieszać. Ciasto wylać do blachy o wym. 35x22 i piec ok 30 minut w temp.180 s C. Po wystudzeniu przekroić na pół.
Wykonanie masy kokosowej: Z mleka cukru i proszku budyniowego ugotować budyń. Ostudzić. Masło utrzeć na puch,dodając po łyżce zimny budyń i wiórka kokosowe.
Wykonaniem masy czekoladowej: Śmietanę kremówkę ubić na sztywno,dodając cukier puder i kakao.Pod koniec dodać letnią żelatynę i lekko wymieszać.
Złożenie ciasta:
Biszkopt-połowa masy kokosowej-masa czekoladowa-biszkopt-reszta masy kokosowej. Dowolnie udekorować i schłodzić . Smacznego :)
Komentarze