Prosta surówka ze świeżymi pieczarkami i sosem winegret

5 (4 ocen)

  • 5 min
  • Dla 4 osób

Lekka surówka do obiadu jak i na kanapki, do zrobienia w ciągu 5 minut.

  • 5 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • kilka liści sałaty masłowej
    kilka liści kapusty rzymskiej
    kilka samych kapeluszy świeżych pieczarek
    1 mała cebula czerwona
    sos winegret:
    olej, musztarda, sok z cytryny, miód płynny sól, pieprz świeżo mielony, natka pietruszki
Wystaw ocenę:

5 (4 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Prosta surówka ze świeżymi pieczarkami i sosem winegret - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sałaty po umyciu pozwać na małe kawałki, dodać pokrojone pieczarki i czerwoną
    cebulę, polać sosem winegret.
    Sos najlepiej wymieszać wszystkie składniki w słoiku z nakrętką, potrząsając
    nim energicznie.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata masłowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować