Prażone jabłka z majerankiem do obiadu

4.98 (162 ocen)

  • 20 min

Zamiast kapusty do ziemniaków, pyszne jabłuszka!

  • 20 min

Składniki:

  • Składniki na 2 porcje:
    500g kwaśnych jabłek (szara reneta)
    1 łyżka miodu
    1 łyżka masła
    Majeranek
Wystaw ocenę:

4.98 (162 ocen)

Zobacz również:

Desery Sałatki

Prażone jabłka z majerankiem do obiadu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Obrane jabłka pokroić na ćwiartki, wydrążyć gniazda nasienne. Przełożyć do rondelka, w którym jest roztopione masło z miodem. Doprawić majerankiem i prażyć ok. 10 minut często mieszając. Podawać na zimno lub ciepło do pieczonych mięs.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować