Jabłka prażone do szarlotki

5 (179 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 2 godz.
  • Dla 9 osób

Takie jabłuszka możemy wykorzystać nie tylko do szarlotki.

  • 2 godz.
  • Dla 9 osób

Składniki:

  • jabłka ( dowolna ilość)
    cukier ( dowolna ilość )
Wystaw ocenę:

5 (179 ocen)

Zobacz również:

Szarlotka Desery Przetwory

Jabłka prażone do szarlotki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Umyć i obrać jabłka. Kroić w ćwiartki i usuwać gniazda nasienne. Włożyć do garnka i dodać odrobinę wody. Prażyć pod przykryciem na bardzo małym ogniu ( ok 30 min ). Dodać cukier jeśli jest taka potrzeba wg uznania.
    Gorącą masę wkładać do wyparzonych słoiczków i szczelnie zakręcać. Odwrócić do góry dnem i pozostawić do całkowitego wystudzenia. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować