Tymiankowa dynia z cynamonowo-miodowym prażonym jabłkiem, orzechami podana z kaszą jaglaną

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Średni

Smakowita o każdej porze dnia!

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Średni

Składniki:

  • 1 torebka kaszy jaglanej
    2 k\szklanki dyni pokrojonej w srednia koste , bez skórki
    2 jabłka
    garśc orzechów włskich lekko pokruszonych
    4 łyżki oliwy z oliwek
    , 1/2 łyżeczki cynamonu( do jabłka)
    szczypta rozmarynu ( do dyni)
    1 łyzka płynnego miody (do orzechów)
    szczypta soli i pieprzu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przekąski

Tymiankowa dynia z cynamonowo-miodowym prażonym jabłkiem, orzechami podana z kaszą jaglaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kasze ugotuj , odcedz, odstaw do przestudzenia.
    Dynię dokładnie oczyść, pokrój w kostkę , skrop odrobna oliwy oprósz rozmarynem i upraz na suchej patelni.
    Jabłko pokrój , oprósz cynamonem i podobnie upraz na suchej patelni. Na koniec dodaj lekko pokruszone orzechy , dodaj miód i całosc chwile trzymaj na ogniu az składniki sie połacza .
    Kasze ułoz na talerzu , rozdrobnij ja np widelcem, dodaj tymiankowa dynie i miodowe jabłko z orzechami, wymieszam, dopraw do smaku.
    Jesli ktos lubi na słodko takie danie , wierzch polej płynnym miodem,

Porady

DANIE MOZNA POSYPAC SEZAMEM

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować