Pralinka kokosowa

0 (0 ocen)

  • 30 min

Pyszna kokosowa pralinka idealna do kawy.

  • 30 min

Składniki:

  • 200g wiórków kokosowych 125g śmietanki 30% 50g. cukru pudru 80g. margaryny 1 cukier wanilinowy kilka kropelek olejku wanilinowego 200g czekolady mlecznej lub białej.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Pralinka kokosowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę oraz kremówkę wlać do rondelka i na małym ogniu podgrzewać, aż składniki się połączą. Do miski wsypać kokos, cukier puder, cukier wanilinowy i kilka kropelek olejku zalać to roztopioną margaryną z kremówką. Odstawić do przestygnięcia. Czekoladę roztopić w kompieli wodnej. Lekko przestudzoną czekoladą smarujemy foremkę na pralinki ( brzegi oraz dno) wkładamy na kilka minut do zamrażarki i ponownie powtarzamy czynność. Następnie foremki wysmarowane czekoladą wypełniamy masą kokosową i znów smarujemy czekoladą wkładamy do zamrażarki do zastygnięcia. Po krótkim czasie można wyciągną gotowe pralinki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować