Kostka kokosowa

4.9 (175 ocen)

  • 40 min

Swoją przygodę w kuchni zaczynałam od tych ciastek które zawsze się udają

  • 40 min

Składniki:

  • 2 szklanki mąki
    szklanka cukru
    5 dag margaryny
    jajko
    1/2 szklanki mleka
    2 łyżki miodu
    łyżka proszku do pieczenia

    Polewa:
    20 dag margaryny
    szklanka cukru
    4 czubate łyżki kakao
    20 dag wiórek kokosowych
Wystaw ocenę:

4.9 (175 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Ciastka Przekąski

Kostka kokosowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0vgc4jq 1. Margarynę ucieramy z cukrem i wciąż ucierając dodajemy jajko, miód, mleko i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
  • image-19dksst 2. Ciasto dokładnie ucieramy i wylewamy na wyścieloną folią aluminiową blachę o wymiarach 40x26. Pieczemy 25 minut w temperaturze 180C. Studzimy.
  • image-214ek36 3. Ciasto kroimy na 7 części zaczynając od węższej strony i każdy pasek przecinamy jeszcze na 3 części.
  • image-0nqua6k 4. Polewa: margarynę roztapiamy w garnku dodajemy cukier i kakao i gotujemy około 3 minut często mieszając.
  • image-0bgu8i4 5. Kawałki ciasta nakłuwamy patyczkiem do szaszłyka i zanurzamy w polewie. Strzepujemy nadmiar polewy
  • image-1yesmef 6. Następnie dokładnie obtaczamy w wiórkach kokosowych.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kakao Miód Mleko Czekolada Wiórki kokosowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Piknik Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować