Powidlak

4.99 (194 ocen)

  • 35 min

Ekspresowe w wykonaniu ciasto, wystarczy wszystkie składniki wrzucić do miski i utrzeć mikserem. Idealne ciasto do kawki jak i dla zabieganych. Uwielbiam takie ekspresowe ciacha :)

  • 35 min

Składniki:

  • 2 szklanki mąki
    1/2 szklanki oleju rzepakowego
    1 szklanka mleka
    1/2 szklanki cukru kryształu
    2 łyżki kakao
    3 jajka
    1/2 słoiczka powidła lub dżemu
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1 łyżeczka sody

    Keksówka
    cukier puder do oprószenia ciasta
Wystaw ocenę:

4.99 (194 ocen)

Powidlak - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • . 1. Wszystkie składniki przekładamy do miski i ucieramy tylko do połączenia składników. Ciasto przelewamy do keksówki wysmarowanej tłuszczem i wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok. 30 minut w 160 stopniach.
  • 2. Po wystudzeniu oprószyć cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kakao Mąka Olej Śliwki Soda oczyszczona

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować