Potrawka z kalafiorem i kiełbasą

0 (0 ocen)

Danie z rodzaju "co w lodówce, to do gara". Szybkie i niedrogie. Mąż stwierdził, że smakuje jak leczo z kalafiorem

Składniki:

  • 1 cebula
    2 łyżki oleju
    1 marchewka
    1/2 kalafiora
    1 czerwona papryka
    czubata łyżka suszonej papryki w płatkach
    kawałek cienkiej kiełbasy – u mnie śląska
    puszka 400 g pomidorów krojonych
    sól
    pieprz
    szczypta sproszkowanego chili
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Potrawka

Potrawka z kalafiorem i kiełbasą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obrać, pokroić w kosteczkę.
    Marchew obrać, opłukać, zetrzeć na dużych oczkach.
    Kalafiora umyć, podzielić na różyczki.
    Paprykę umyć, usunąć gniazdo nasienne, pokroić w krótkie paski.
    Kiełbasę pokroić w pół plasterki.
    W rondlu rozgrzać olej, zeszklić na nim cebulę.
    Dodać marchewkę, a jak zwiotczeje, dołożyć kalafiora, świeżą paprykę i paprykę suszoną w płatkach.
    Do pół miękkich warzyw dodać kiełbasę i pomidory z puszki.
    Doprawić do smaku solą, pieprzem i chili.
    Dusić do pożądanej miękkości warzyw.
    Podawać z makaronem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kalafior Kiełbasa Marchewka Papryka Pomidor

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować