Grzyby duszone w śmietanie

4.87 (177 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Grzyby duszone to bardzo aromatyczna potrawka dla miłośników grzybów.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 1 kg mieszanych grzybów leśnych
    2 cebule
    1 ząbek czosnku
    ¼ kostki masła
    ¾ szklanki śmietany do zup i sosów
    Sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.87 (177 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Potrawka

Grzyby duszone w śmietanie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby oczyścić, opłukać, dokładnie osączyć, pokroić. Gotować kilka minut w osolonej wodzie, odcedzić.
    Na patelni roztopić masło, wrzucić posiekaną cebulę, smażyć, aż się zeszkli. Dodać grzyby, dusić pod przykryciem do miękkości. Danie zaciągnąć śmietaną, doprawić przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą i pieprzem. Grzyby duszone w śmietanie podawać na ciepło z pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować