Potrawka z cukinii, ziemniaków i fasolki szparagowej

4.5 (182 ocen)

  • 40 min

Akurat nadszedł okres na warzywka, więc czemu by je nie zaserwować? Przepis na wykorzystanie wczorajszych ziemniaków.

  • 40 min

Składniki:

  • 10 szt średnich ugotowanych ziemniaków
    duża garść fasolki szparagowej
    średnia młoda cukinia
    15 dag kiełbasy
    papryka
    2 pomidory
    cebula
    2 łyżki przecieru pomidorowego
    duża szczypta pokrojonej zielonej pietruszki
    sól, pieprz, chili, curry, papryka w proszku
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (182 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Potrawka z cukinii, ziemniaków i fasolki szparagowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolkę pokroić na ok. 2 cm kawałki, ugotować z dodatkiem soli. Pokroić w kostkę wszystkie warzywa i kiełbasę. Pomidory spażyć.
  • 2. Na gorący olej wsypać cebulkęi kiełbasę. Zrumienić. Stopniowo dodawać cukienię, pomidory. Smażyć aż warzywa będą miękkie.
  • 3. Następnie dodać przecier pomidorowy i odrobinę wody. Doprawić solą, pieprzem i przyprawami. Na samym końcu dodać ugotowane ziemniaki, fasolkę szparagową i pietruszkę. Chwilę podsmażyć.

Porady

Potrawką dobrze smakuje ze świeżo ukiszonymi ogórkami.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować