Zapiekanka z cukinii i fasolki szparagowej

4.5 (191 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 60 min
  • Dla 4 osób

Szybka , prosta zapiekanka i bardzo dobra polecam

  • 60 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 2 ½ cukinii średnich
    1 pierś z kurczaka
    ½ kg fasolki zółtej i zielonej szerokiej
    1 cebula czerwona
    2 ząbki czosnku
    Sól
    Pieprz
    ½ łyżeczki bazylio suszonej
    ½ Łyżeczki oregano suszone
    Oregano świeże
    1 różyczka brokuła
    1 różyczka kalafiora
    10 dkg sera gouda
    Olej rzepakowy
Wystaw ocenę:

4.5 (191 ocen)

Zobacz również:

Zapiekanki

Zapiekanka z cukinii i fasolki szparagowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • fasolka 1. Cukinię myję, kroję na plastry maszynką do chleba. Grubość około 3 mm. Przesmażam je na patelni na oleju rzepakowym. Doprawiam sola, pieprzem. Fasolkę obieram, i gotuję aldende w osolonej wodzie. Pierś z kurczaka marynuje wcześniej, krojenia paski, dodaje sprasowany czosnek, cebulkę pokrojoną, sól, pieprz, bazylię , oregano suszone. Wstawiam do lodówki.
  • cukinia 2. Naczynie do zapiekania smaruję, wykładam dno plastrami cukinii, na to okładam fasolkę, pierś z kurczaka, starty ser, i kolejna warstwa cukinii. Całość zapiekam 40 minut temp 180 stopni.
  • Zapiekanka z cukinii i fasolki szparagowej 3. Dekoruję różyczką brokuła, kalafiora i bazylii oraz oregano.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Fasola Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować