Potrawka warzywna w kolorach biało - zielonych

5 (1 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min

Mój pomysł kulinarny, super udany :) z dedykacją dla moich znajomych kibiców Lechii Gdańsk :))

  • 30 min

Składniki:

  • 1/2 główki małej młodej kapustki
    2 małe kalarepki
    200 g zielonego groszku (może być mrożony)
    pełna łyżka posiekanego koperku
    1,5 łyżki masła
    ok. 70 ml śmietanki 30 %
    sól, pieprz świeżo mielony do smaku
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Przystawki

Potrawka warzywna w kolorach biało - zielonych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0ls9jv0 1. Warzywa opłukać, kalarepę pokroić w większą ale płaską kostkę, kapustę grubo poszatkować....
  • image-20ekk2d 2. .....wrzucać po kolei do małej ilości osolonej wody z dodatkiem połowy łyżki masła, gotować 10 minut na półtwardo.
  • image-20s17wl 3. Podgotowane umieścic na patelni z rozgrzaną resztą masła, dusić pod przykryciem dalsze 7 - 10 minut.
  • image-1nhrv5r 4. Przed końcem wlać śmietanę, doprawić solą i pieprzem, dodać posiekany koperek.
  • image-0fraplf 5. Podać z młodymi ziemniaczkami lub jako samodzielne letnie danie.
  • image-20vdl7y 6. Smacznego zielonego zajadania, polecam :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_08-2014

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować