POTRAVKA Z UDEK KURCZAKA Z KALAREPKĄ

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

ciekawy smak

  • 50 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 Udka bez skóry,przeciąć je na pół sekatorem
    4 marchewki pokrojone w kosteczkę
    2 kalarepy pokrojone w kosteczkę
    1 cebula posiekana
    1 kostka bulionowa drobiowa
    Pieprz, przyprawa uniwersalna i ew inne ulubione przyprawy
    4 szklanki wody
    1 listek laurowy
    3 ziarenka ziela angielskiego.
    4 łyżki mąki
    Smietana, 2-3 łyżki
    Koperek 1-2 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Potravka z udek kurczaka z kalarepką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Udka zalać wodą, zagotować, zebrać szumowiny,zmniejszyć ogień i dodać rozdrobnione warzywa, listek,ziele.
    Doprawić do smaku przyprawą uniwersalną, pieprzem.
    Dusić do miękkosci.
    Na tą ilosć wywaru wsypałam do szklanki 4 łyżki mąki, rozprowadziłam w smietanie, dodałam szczyptę soli i wywaru, wymieszałam i dodałam do potrawy. Zagotować, aby mąka straciła smak surowizny.
    Na koniec dodać trochę posiekanego koperku.
    Podać z ziemniakami puree .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować