Flaki z udek z kurczaka

4.47 (149 ocen)

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Drobiowe flaki możemy zaserwować na imieniny, przyjęcie oraz inne uroczystości rodzinne są delikatniejsze niż flaki wołowe i łatwiejsze w przygotowaniu.

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • • 2 pietruszki
    • 3 marchewki
    • 4 udka z kurczaka
    • Szczypta czosnku
    • 2 łyżki masła
    • 2 łyżki mąki
    • Chili
    • Majeranek
    • Vegeta
    • Sól
    • Przyprawa do flaków
Wystaw ocenę:

4.47 (149 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Flaki z udek z kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • warzywa 1. Udka gotujemy z dodatkiem Vegety.
    Warzywa obieramy i kroimy w słupki.
  • udka 2. Gdy udka są już dobre wyjmujemy i kroimy w paseczki.
  • warzywa 3. Do wywaru rosołowego dodajemy warzywa oraz czosnek i gotujemy.
  • przypraBeatawy 4. Pod koniec gotowania dodajemy mięso, przyprawę do flaków oraz majeranek i chili, ewentualnie solimy.
  • zupa 5. Robimy zasmażkę zrobioną z masła i mąki, hartują dodajemy do zupy.
    Zupa gotowa.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Flaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować