Pory z dressingiem majonezowym

0 (0 ocen)

  • 45 min

Przepis czasopisma

  • 45 min

Składniki:

  • 4 pory,
    ząbek czosnku,
    2 łyżki ostrej musztardy, ilość musztardy według uznania
    4 ugotowane jajka,
    szklanka majonezu,
    mała cebula,
    duża marchewka.,
    sól, pieprz,
    pietruszka dekoracyjna
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Musy Jajko Przystawki Majonez

Pory z dressingiem majonezowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Pory dokładnie oczyść, umyj, każdy podziel na mniejsze części. Następnie włóż je do osolonego wrzątku i gotuj przez około 10 min.( aby zmiękły, ale się nie rozgotowały i nie straciły ładnego zielonego koloru)
    2. Gdy pory będą się gotowały, przygotuj sos. Czosnek przeciśnij przez praskę i rozetrzyj go z solą. Cebulę drobno posiekaj, a jajka pokrój w drobną kosteczkę. Majonez połącz z musztardą a następnie z rozdrobnionym czosnkiem, cebulą i jajkami.. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj. Sos możesz przyprawić solą i pieprzem.
    3. Marchewkę obierz, umyj, pokrój wzdłuż na cienkie plasterki, sparz je we wrzątku. Pory wyjmij z wody, odsącz, owiń plasterkami marchewki. Podawaj z sosem jajecznym ( polej nim danie lub podaj go w sosjerce)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Majonez Jajka Marchewka Musztarda Por

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować