Pory z dressingiem majonezowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Pory dokładnie oczyść, umyj, każdy podziel na mniejsze części. Następnie włóż je do osolonego wrzątku i gotuj przez około 10 min.( aby zmiękły, ale się nie rozgotowały i nie straciły ładnego zielonego koloru)
2. Gdy pory będą się gotowały, przygotuj sos. Czosnek przeciśnij przez praskę i rozetrzyj go z solą. Cebulę drobno posiekaj, a jajka pokrój w drobną kosteczkę. Majonez połącz z musztardą a następnie z rozdrobnionym czosnkiem, cebulą i jajkami.. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj. Sos możesz przyprawić solą i pieprzem.
3. Marchewkę obierz, umyj, pokrój wzdłuż na cienkie plasterki, sparz je we wrzątku. Pory wyjmij z wody, odsącz, owiń plasterkami marchewki. Podawaj z sosem jajecznym ( polej nim danie lub podaj go w sosjerce)
Komentarze