Makaron z sosem majonezowym

5 (1 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zdarza się, że eksperymentuję w kuchni i nie zawsze udanie, ale tym razem udało się :) połączyłam sos który często robi moja siostra do skrzydełek lub grilowanego mięsa z makaronem. Powstał kremowy i pikantny sos, który świetnie pasuje do parówek i pieczarek.

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • sos majonezowy:
    4 łyżki majonezu,
    łyżka keczupu łagodnego
    łyżka brandy lub whiskey
    2 łyżki ostrego sosu pain (będzie pikanty, jeśli ktoś woli mniej pikantny można użyć sosu sriracha)

    opakowanie dobrej jakości parówek
    500 g pieczarek
    2 domowe kostki maggi
    łyżka masła
    500 g makaronu bucatini
    ser do posypania
    zielenina do posypania
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Majonez Dania z makaronem

Makaron z sosem majonezowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na maśle podsmażamy pokrojone pieczarki, następnie dodajemy pokrojone w plasterki parówki. Wkruszamy 2 domowe kostki maggi.
  • 2. Do wrzącej i osolonej wody dodajemy opakowanie makaronu, gotujemy przez 5 min. Odcedzamy, dodajemy podsmażone pieczarki z parówkami, mieszamy. Cały czas mieszając dodajemy 6 łyżek sosu - tak by oblepił makaron. Wykładamy na talerze, posypujemy serem i zieleniną
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Majonez Parówki Pieczarki Makaron

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować