Ponadczasowe babeczki z czekoladą

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Proste babeczki, których smak przetrwa przez następne pokolenia

  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • - cukier: 15 dekagramów
    - margaryna: 5 dekagramów
    - mleko: 125 mililitrów
    - jajka: 2 sztuki
    - mąka: 20 dekagramów
    - proszek do pieczenia: 1.5 łyżeczki
    - cukier waniliowy: 2 łyżeczki
    - czekolada (pokruszona): 2 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Babeczki Babeczki Jajko

Ponadczasowe babeczki z czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i cukrem waniliowym. Przesiać przez sitko do miski
  • 2. W garnuszku roztopić margarynę. Gdy się rozpuści dolać mleko i wymieszać.
  • 3. Jajka ubić z cukrem na puszystą masę.
  • 4. Do przesianej mąki dodać margarynę z mlekiem i ubite jajka. Wymieszać, aż do połączenia składników.
  • 5. Dodać pokruszoną czekoladę i ponownie wymieszać.
  • 6. Nakładać do foremek (albo papilotek).
  • 7. Posypać pozostałymi płatkami.
  • 8. do nagrzanego do 180 – 200 stopni C piekarnika i piec ok. 15 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować