Babeczki bananowe z czekoladą

5 (1 ocen)

  • 35 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Pyszne rozwiązanie na prze dojrzałe banany

  • 35 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - 210g mąki
    - 90g drobnego cukru
    - 1 jajko
    - 75ml oleju
    - 3 średniej wielkości dojrzałe banany
    - 1 łyżeczka proszku do pieczenia
    - łyżeczka cynamonu
    - czekolada w kawałkach (można pominąć lub zastąpić czymś innym)
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Babeczki

Babeczki bananowe z czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Włączyć piekarnik na 170°C.
    Suche składniki połączyć ze sobą.
    Banany rozgnieść widelcem.
    Jajko utrzeć z cukrem, dodać olej. Dalej ucierać za pomocą rózgi kuchennej. Dodać suche składniki i rózgą połączyć ze sobą. Dodać rozgniecione banany i czekoladę. Wymieszać, przełożyć do papilotek. Wstawić do nagrzanego piekarnika na środkową półkę i piec ok. 25min. Po upieczeniu, uchylić drzwiczki i zostawić jeszcze na 5min.
    Z podanych składników wyjdzie 12 babeczek.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować