Babeczki waniliowe z czekoladą

4.8 (5 ocen)

  • 1 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

To najprostsze babeczki na świecie. Mimo iż są proste i szybkie w przygotowaniu, zachwycą smakiem i zapachem. Są miękkie i delikatne, pyszne.

  • 1 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 szklanki mąki
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    0,5 szklanki cukru
    2 łyżeczki cukru z wanilią
    1 jajko
    0,5 szklanki oleju
    1 szklanka mleka
    Gorzka czekolada
Wystaw ocenę:

4.8 (5 ocen)

Babeczki waniliowe z czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W jednej misce mieszamy składniki mokre, w drugiej suche. Następnie składniki mokre i suche łączymy i dokładnie mieszamy. Formę do muffinek wykładamy papierowymi papilotkami. Wypełniamy foremki ciastem do połowy wysokości, w środek wkładamy kostkę czekolady i uzupełniamy do wysokości około 1 cm od brzegu zostawiając miejsce babeczkom, żeby wyrosły.
    Foremkę wstawiamy do nagrzanego do 180stopni piekarnika, pieczemy około 25 min. do tzw. suchego patyczka. Gotowe babeczki warto polać czekoladową polewą lub oprószyć cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Mąka Jajka Mleko Olej

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować