Pomidorowy kuskus - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kaszę kuskus gotuję według przepisu na opakowaniu.
Marchewkę ścieram na tarce o małych oczkach, szpinak myję i przebieram (w przypadku mrożonego rozmrażam i delikatnie osączam).
2.W garnku rozgrzewam olej i masło, wrzucam drobno posiekany czosnek, smażę ok. minuty. Dodaję marchewkę, smażę 2 minuty.
Pomidory kroję w kostkę, wrzucam wraz ze szpinakiem do garnka z czosnkiem i marchewką, dodaję ok.4-5 łyżek zalewy z pomidorów, gotuję na wolnym ogniu pod przykryciem do momentu aż marchewka będzie miękka, a całość nieco zgęstnieję.
3.Warzywa doprawiam do smaku solą i pieprzem, dodaję kaszę, dokładnie mieszam i od razu podaję.
Porady
Danie nadaje się do odgrzewania, dlatego można je przygotować z wyprzedzeniem.
Komentarze