Przecier pomidorowy

  • wyświetlono: 1292 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

Bardzo lubię robić przetwory z warzyw i owoców z własnego ogrodu. Wśród nich, nie może zabraknąć przecieru z pomidorów.

IMG_4402
  • 8 porcje
  • 60min

Składniki

4 kg dojrzałych pomidorów
1 łyżka soli
1 łyżka cukru

Sposób przygotowania przepisu:

Przecier pomidorowy

  • 1. Pomidory umyć, przekroić i usunąć pestki.
  • 2. Partiami wkładać do kielicha blendera i dokładnie zmiksować razem ze skórkami.
  • 3. Przelać do szerokiego rondla, dodać sól i cukier. Gotować do odparowania płynu, do pożądanej gęstości. Ja gotowałam ok. pół godziny.
  • 4. Przelać przecier do wyparzonych słoiczków. Zamknąć i pasteryzować 15 minut.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

Pomidorymój pomysłtania kuchniaszkoła babciprzetwotyzdrowie na talerzusezonowe smakimama nie nauczyłaprzetwory_z_ fiskars

Komentarze

Podobne przepisy

przecier pomidorowy

Dodane przez: Karolina Klimczak

Przecier pomidorowy

dobry do różnych dań pomidorowych

Przecier pomidorowy.

Dodane przez: weronika63

Przecier pomidorowy

Przecier z pomidorów lima. Idealny...

Domowy przecier pomidorowy

Dodane przez: peggi

Domowy przecier pomidorowy

Nie ma to jak domowy przecier pomidorowy...

przecier domowy z selerem

Dodane przez: teresa-kr

Domowy przecier pomidorowy z selerem

Dodałam seler do przecieru ,aby...

Domowy przecier pomidorowy z tymiankiem

Dodane przez: anemon

Domowy przecier pomidorowy z tymiankiem

Taki domowy przecier doskonale...

Domowy przecier pomidorowy

Dodane przez: Marta2203

Domowy przecier pomidorowy

Wspaniały smak pomidorów zamknięty...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE