Pomidorowe żeberka z ananasem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Umyte i osuszone żeberka dzielimy na porcje i oprószamy solą i pieprzem. .
2.W garnku rozgrzewamy olej. Na rozgrzany wrzucamy żeberka i dokładnie je obsmażamy
3.Między czasie cebule kroimy w kostkę, a czosnek drobno siekamy.
4.Obsmażone żeberka wyjmujemy, a na ich miejsce wrzucamy cebulę oraz czosnek. Gdy cebula się zrumieni zalewamy ją przecierem pomidorowym i oraz około 0,5 szklanką soku z ananasów. Przecier chwile gotujemy, by delikatnie zredukować ilość płynu.
5.Następnie dodajemy do niego zrumienione żeberka. Całość przykrywamy i dusimy do momentu jak mięso będzie gotowe. W trakcie duszenia danie doprawiamy do smaku.
6.Pod koniec do całość dodajemy natkę pietruszki oraz pokrojone plasterki ananasa. Gotowe.
Komentarze