Pomidorki faszerowane twarożkiem i wędzoną rybą

5 (2 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób

Świetna przekąska na imrezowy stół. Kremowy twarożek z wędzoną makrelą, świeżym koperkiem i pietruszką smakują wyśmienicie.

  • 15 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 8 niewielkich pomidorków

    100 g kremowego twarożku
    100 g wędzonej makreli
    1 łyżka posiekanego koperku
    1 łyżka posiekanego szczypiorku
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

5 (2 ocen)

Zobacz również:

Pomidory faszerowane Przekąski

Pomidorki faszerowane twarożkiem i wędzoną rybą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makrelę obrać ze skóry i ości, rozdrobnić.
    Pomidory umyć, osuszyć, odkroić czapeczki.
    Środki pomidorków delikatnie wydrążyć.

    Twarożek wymieszać z rozdrobnioną wędzoną rybą, koperkiem, szczypiorkiem i przyprawami. Dokładnie połączyć.

    Przygotowanym farszem faszerować pomidorki, przykryć kapelusikiem.

    Schłodzić.





    ŹRÓDŁO: smacznapyza.blogspot.com
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pomidor Makrela wędzona Twaróg

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować