POMIDORKI FASZEROWANE TWAROŻKIEM

4.5 (173 ocen)

  • 30 min

Jest to pyszna i lekka przekąska na każdą okazję. Gotowa w kilka minut.

  • 30 min

Składniki:

  • • 8-10 pomidorków koktajlowych
    • 15 dag twarogu
    • 10 dag fety
    • 15 czarnych oliwek
    • ½ pęczka bazylii
    • 3 ząbki czosnku
    • garść roszponki
    • Pieprz, kilka oliwek do dekoracji
Wystaw ocenę:

4.5 (173 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Pomidorki faszerowane twarożkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomidorki opłucz i dokładnie osusz papierowym ręcznikiem. Ostrym nożem odkrój wierzchy pomidorków. Małą łyżeczką wydrąż sok z pestkami.
  • 2. Twaróg wymieszaj z fetą i posiekanymi oliwkami. Dodaj posiekana bazylię oraz obrane i przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Farsz dopraw pieprzem i nałóż do pomidorków.
  • 3. Udekoruj plasterkami czarnych oliwek. Na talerzu rozłóż umytą i osuszoną roszponkę, następnie ułóż na niej gotowe pomidorki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować