pomarańczowe muffinki z czekoladą

0 (0 ocen)

  • 30 min

Muffinki o delikatnym smaku pomarańczy.

  • 30 min

Składniki:

  • 1/4 szklanki oleju,
    3/4 szklanki mleka,
    1/2 szklanki cukru,
    2 łyżeczki proszku do pieczenia,
    1 i 3/4 szklanki mąki,
    małe opakowanie cukru waniliowego,
    2 jajka,
    2 łyżki skórki startej z pomarańczy,
    niecała szklanka groszków czekoladowych lub połamanej na małe kawałki czekolady,

    na kruszonkę:
    1/3 szklanki mąki,
    1/4 szklanki brązowego cukru,
    1/4 szklanki cukru,
    1/4 szklanki zimnego masła pokrojonego w kostkę
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Babeczki Babeczki Muffinki

Pomarańczowe muffinki z czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W misce wymieszać mąkę i proszek (łyżkę mieszanki odłożyć i obtoczyć w niej kawałeczki czekolady). W drugim naczyniu połączyć olej z cukrem, cukrem waniliowym, dodać jajka, skórkę i mleko. Wsypać mąkę z proszkiem i czekoladę, szybko wymieszać. Ciasto nałożyć do foremek do muffinek. Składniki na kruszonkę połączyć i wyrobić palcami do konsystencji mokrego piasku, posypać mieszanką muffinki. Piec w temp. 180 stopni ok.20-25 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować