Połówki jabłek w cieście francuskim

4.48 (187 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób

Deser który przygotujemy w kilka chwil.Prosto i pysznie tak jak lubimy najbardziej.Możemy polukrować lub po prostu oprószyć cukrem pudrem.

  • 60 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • 1 arkusz ciasta francuskiego
    3 średniej wielkości jabłka
    1 żółtko jajka
    cukier puder
Wystaw ocenę:

4.48 (187 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Połówki jabłek w cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto francuskie rozwijamy.
    Jabłka obieramy i wycinamy gniazda nasienne, kroimy na połowę.
    Połówki jabłek układamy na połowie ciasta, zostawiając jedno centymetrowy margines od brzegu, przykrywamy drugą częścią, brzegi dokładnie zlepiamy.
    Smarujemy rozbełtanym żółtkiem.
    Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni.
    Pieczemy ok. 30/35 minut
    Po przestudzeniu posypujemy cukrem pudrem lub lukrujemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Jabłka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować