Polędwiczka wieprzowa

4.51 (142 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Średni

w boczku na carpaccio z buraków

  • Dla 2 osób
  • Średni

Składniki:

  • - polędwiczka wieprzowa: 2 sztuki
    - boczek wędzony: 250 gramów
    - Burak czerwony firmy HORTEX: 4 sztuki
    - miód: 2 łyżki
    - ocet balsamiczny: 50 mililitrów
    - sól: 2 szczypty
    - pieprz: 2 szczypty
    - Papier do pieczenia firmy SAGA.: 1 opakowanie
Wystaw ocenę:

4.51 (142 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Polędwica Napoje Sok

Polędwiczka wieprzowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Polędwiczki wieprzowe myjemy i oczyszczamy z błon . Następnie owijamy w plastry boczku i pieczemy w piecu około 20 minut w temperaturze 170 stopni na blaszce wyłożonej papierem firmy SAGA.
  • 2. W międzyczasie kroimy w cienkie plasterki wcześniej ugotowane buraki czerwone .Kładziemy na patelnię dodajemy masła , miodu , skrapiamy octem balsamicznym i odrobiną soku pomarańczowego . Po dwóch minutach duszenia układamy na talerzu a na wierzchu układamy pokrojone w grube plastry polędwiczki w boczku.
  • 3. Dodatkowo polecam mix sałatek firmy FIT&EASY z bukietem warzyw firmy HORTEX duszonymi na maśle z czosnkiem i odrobiną soku pomarańczowego firmy HORTEX .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek Polędwica wieprzowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować