Kurczak pod salsą

4.49 (152 ocen)

  • 40 min

dziecinnie prosty sposób na kurczaka, który nie wymaga dużo pracy :)

  • 40 min

Składniki:

  • - pierś z kurczaka

    MARYNATA:
    - łyżka oliwy
    - łyżka jogurtu naturalnego
    - po 1 łyżeczce czosnku granulowanego, bazylii, oregano, pieprzu

    SALSA:
    - papryka ( dowolny kolor)
    - pomidor
    - mała cebula
    - łyżeczka papryki ostrej w proszku
    - szczypta soli i pieprzu
Wystaw ocenę:

4.49 (152 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Salsa

Kurczak pod salsą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś z kurczaka podzielić na dwa kotleciki i lekko rozbić. Następnie wymieszać je ze składnikami na marynatę i odstawić do lodówki.
  • 2. Składniki na salsę pokroić na drobno i dokładnie wymieszać.
  • 3. Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem i ułożyć w nim piersi z kurczaka. Wstawić je do pieca nagrzanego do 180 stopni na około 15 minut, po tym czasie wyłożyć na wierzch kurczaka posiekaną salsę i piec jeszcze 15-20 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pierś z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować