Polędwica z dorsza w panierce panko :)

4.49 (186 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszna rybka , która dzięki japońskiemu panko ma chrupiącą panierkę .

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 400 g polędwicy z dorsza

    przyprawa do ryb

    sok z 1/2 cytryny

    kilka łyżek mąki

    1 jajko

    1/2 szklanki panierki panko

    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.49 (186 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Polędwica z dorsza w panierce panko :) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Polędwicę z dorsza umyć , osuszyć , pokroić na mniejsze kawałki .

    Oprószyć przyprawą do ryb i skropić sokiem z 1/4 cytryny .

    Opanierować w mące , roztrzepanym jajku , a następnie panierce panko .

    Usmażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano .

    Przed podaniem ponownie skropić sokiem z cytryny .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dorsz

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować