Doskonałe na obiad, a także na kolację ze znajomymi. Delikatne i kruche mięso doskonale smakuje z ryżem lub kaszą.
10 min
Dla 8 osób
Łatwy
Składniki:
8 podudzi
pół szklanki majonezu
pół szklanki keczupu
3 łyżki wody
1 łyżka przyprawy do mięs
6 listków mięty
Dodatkowo:
naczynie do zapiekania
posiekany koper do posypania
Podudzia w keczupie i majonezie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Uda myję, osuszam. W misce mieszam majonez, keczup, wodę, przyprawę i posiekane listki mięty. Z mieszaniną mieszam podudzia. Odstawiam na 1 godzinę do chłodu.
2.Po godzinie, podudzia przekładam do naczynia do zapiekania i piekę 60 minut, w temp. 180 stopni. Po upieczeniu posypuję koperkiem.
Komentarze