Podudzia w keczupie i majonezie

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Doskonałe na obiad, a także na kolację ze znajomymi. Delikatne i kruche mięso doskonale smakuje z ryżem lub kaszą.

  • 10 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 8 podudzi
    pół szklanki majonezu
    pół szklanki keczupu
    3 łyżki wody
    1 łyżka przyprawy do mięs
    6 listków mięty
    Dodatkowo:
    naczynie do zapiekania
    posiekany koper do posypania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Majonez Dodatki

Podudzia w keczupie i majonezie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jk 1. Uda myję, osuszam. W misce mieszam majonez, keczup, wodę, przyprawę i posiekane listki mięty. Z mieszaniną mieszam podudzia. Odstawiam na 1 godzinę do chłodu.
  • jk 2. Po godzinie, podudzia przekładam do naczynia do zapiekania i piekę 60 minut, w temp. 180 stopni. Po upieczeniu posypuję koperkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Majonez Kurczak Drób Ketchup

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować