Podkarpackie Hreczanyki

  • wyświetlono: 1223 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Danie kuchni podkarpackiej czyli kotlety z kaszy gryczanej i mięsa mielonego. Najlepiej podawać je z sosem z grzybów prawdziwych i z kiszonymi ogórkami.

15608573_10209994744458189_1327075467_o
  • 8 porcje
  • 60min
  • Łatwy

Składniki

1 opakowanie kaszy gryczanej w saszetkach (400 gram)
400 gram mięsa mielonego
1 cebula
5 ząbki czosnku
3 jajka
sól
pieprz
olej do smażenia

Sposób przygotowania przepisu:

Podkarpackie Hreczanyki

  • 1. Kaszę gryczaną gotujemy według przepisu na opakowaniu, odcedzamy i odstawiamy do wystudzenia. Cebulkę podsmażamy na złoty kolor.

    Do miski wsypujemy wystudzoną kaszę gryczaną, dodajemy mięso mielone, podsmażoną cebulkę, czosnek wyciśnięty przez praskę, jajka i doprawiamy do smaku pieprzem i solą.

    Wszystko razem mieszamy na jednolitą masę, ręce zwilżamy wodą, formujemy kotleciki i smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

mięso mielonekasza gryczanakotletyobiadkuchnia regionalnakuchnia podkarpacka

Komentarze

Podobne przepisy

Klasyczna lazania z mięsem mielonym

Dodane przez: Goszka

Klasyczna lazania z mięsem mielonym

Lazania - lasagne, to nic innego...

Pieczeń rzymska wg. Magdy Gessler

Dodane przez: Kloruś

Pieczeń rzymska wg. Magdy Gessler

Pieczeń rzymska jest daniem łatwym...

Kotlety mielone Magdy Gessler

Dodane przez: Marta – redaktor

Kotlety mielone Magdy Gessler

Klasyczny przepis na kotlety mielone...

Żeberka duszone w gęstym sosie

Dodane przez: justi2401

Żeberka w sosie własnym

Porządne kawałki mięsa duszone...

Gołąbki mięsne bez zawijania z kapustą pekińską

Dodane przez: Konto nieaktywne

Gołąbki mięsne bez zawijania z kapustą pekińską

Smaczne, syte mięsne danie. Zamiast...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE