Podkarpackie Hreczanyki

4.49 (184 ocen)

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Danie kuchni podkarpackiej czyli kotlety z kaszy gryczanej i mięsa mielonego. Najlepiej podawać je z sosem z grzybów prawdziwych i z kiszonymi ogórkami.

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 opakowanie kaszy gryczanej w saszetkach (400 gram)
    400 gram mięsa mielonego
    1 cebula
    5 ząbki czosnku
    3 jajka
    sól
    pieprz
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.49 (184 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Podkarpackie hreczanyki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę gryczaną gotujemy według przepisu na opakowaniu, odcedzamy i odstawiamy do wystudzenia. Cebulkę podsmażamy na złoty kolor.

    Do miski wsypujemy wystudzoną kaszę gryczaną, dodajemy mięso mielone, podsmażoną cebulkę, czosnek wyciśnięty przez praskę, jajka i doprawiamy do smaku pieprzem i solą.

    Wszystko razem mieszamy na jednolitą masę, ręce zwilżamy wodą, formujemy kotleciki i smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza gryczana Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować