Plastry młodej kapusty z mięsem i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso mielone przełożyć do miski,wbić jajko,dodać sól i pieprz i wymieszać.
Kapustę umyć,osuszyć,włożyć do garnka z osoloną wodą,gotować około 20 minut.
Wyjąć,osączyć dokładnie na sicie,a następnie pokroić na plastry.
Plastry kapusty panierować dwukrotnie w roztrzepanych 4 jajkach i bułce tartej wymieszanej z parmezanem,szczyptą soli i pieprzu.
Usmażyć na oleju z obu stron na złoty kolor.
2.Kapustę ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem,obłożyć mięsem mielonym,przekrojonymi na pół pomidorkami koktajlowymi i kawałkami mozzarelli.
Przykryć i zapiekać w temperaturze 180 stopni przez około 20 minut.
Komentarze