Plastry młodej kapusty z mięsem i serem

4 (1 ocen)

  • 60 min

Pyszne,sycące...moja rodzina lubi takie treściwe dania obiadowe.

  • 60 min

Składniki:

  • średnia główka młodej kapusty
    250 g mięsa mielonego z kurczaka
    kulka mozzarelli
    4 łyżki tartego parmezanu
    5 jajek
    1,5 szklanki bułki tartej
    kilka pomidorków koktajlowych
    sól
    pieprz
    olej do smażenia
    masło do formy

Wystaw ocenę:

4 (1 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Plastry młodej kapusty z mięsem i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso mielone przełożyć do miski,wbić jajko,dodać sól i pieprz i wymieszać.
    Kapustę umyć,osuszyć,włożyć do garnka z osoloną wodą,gotować około 20 minut.
    Wyjąć,osączyć dokładnie na sicie,a następnie pokroić na plastry.
    Plastry kapusty panierować dwukrotnie w roztrzepanych 4 jajkach i bułce tartej wymieszanej z parmezanem,szczyptą soli i pieprzu.
    Usmażyć na oleju z obu stron na złoty kolor.
  • 2. Kapustę ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem,obłożyć mięsem mielonym,przekrojonymi na pół pomidorkami koktajlowymi i kawałkami mozzarelli.
    Przykryć i zapiekać w temperaturze 180 stopni przez około 20 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować