Pieczone plastry młodej kapusty z tandoori masala

  • wyświetlono: 289 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Plastry młodej kapusty pieczone w aromatycznej przyprawie z dodatkiem cukru trzcinowego.

KORAL
  • 10 porcje
  • 20min
  • Łatwy

Składniki

1 młoda kapusta
olej rzepakowy ok. 4 łyżek
tandoori masala 1-1,5 łyżki
cukier trzcinowy ( muscovado ) 1 łyżka
sól, pieprz

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

Pieczone plastry młodej kapusty z tandoori masala

  • pieczona kapusta1. Z kapusty wykroić 2-3 plastry o grubości 2 cm.
    W misce wymieszać olej z masalą i odrobiną soli i pieprzu.
    Plastry kapusty układać na dużym talerzu, następnie każdy posmarować dokładnie z dwóch stron przygotowaną mieszanką z oliwy.
    Talerz z kapustą przełożyć do lodówki na godzinę.
  • 2. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni.
    Dużą blaszkę wykładamy papierem do pieczenia.
    Potem plastry delikatnie przekładamy na blachę, polewamy resztą powstałej marynaty i wierzch posypujemy cukrem.
    Pieczemy pod przykryciem około 30 minut. Potem zdejmujemy pokrywkę i ew. podpiekamy kapustę przez 3-4 minuty.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

warzywny obiadtandoori masalamłoda kapusta pieczona
 

Komentarze

Podobne przepisy

Bigos z młodej kapusty

Dodane przez: Smaki Nati

Bigos z młodej kapusty

Smaczny bigos z młodej kapusty

Bigos z młodej kapusty

Dodane przez: kasi123a

Bigos z młodej kapusty

Potrawa jest szybka do zrobienia...

Bigos z młodej kapusty

Dodane przez: Di bloguje

Bigos z młodej kapusty

Bigos z młodej kapusty, zresztą...

Potrawka z młodej kapusty

Dodane przez: JustKuchcik

Potrawka z młodej kapusty

Młoda kapusta potrawkowa duszona...

Bigosik z młodej kapusty

Dodane przez: joanna30

Bigosik z młodej kapusty

Uwielbiam młodą kapustkę. Jest...

Kotleciki z młodej kapusty

Dodane przez: bogusia82

Kotleciki z młodej kapusty

Kotleciki są bardzo smaczne i pożywne...