Placuszki z masy makowej

0 (0 ocen)

  • 10 min

Doskonale smakują o każdej porze roku, ale w okresie wigilijnym najbardziej, szczególnie gdy śnieg jest już za oknami, a po domu w trakcie ich smażenia rozchodzi się zapach makowca.

  • 10 min

Składniki:

  • Składniki:
    - 1 szklanka gotowej masy makowej,
    - 1 jajko,
    - 1 szklanka mleka,
    - 1,5 szklanki mąki
    - 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
    - Garść rodzynek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Placuszki z masy makowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Placuszki z masy makowej 1. Wszystkie składniki ciasta przekładamy do plastikowej miski łączymy za pomocą miksera.
    Dokładnie miksujemy by placki były puszyste.
    Łyżką nakładamy ciasto na rozgrzaną patelnię. Smażymy z obu stron do zrumienienia bez tłuszczu.
  • Placuszki z masy makowej 2. Placki te znikają zaraz po usmażeniu. Można podawać je z miodem, syropem klonowym, cukrem pudrem, masą makową
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować