Placki ziemniaczane z majerankiem

4.48 (181 ocen)

bardzo smaczny, szybki obiad lub podwieczorek

Składniki:

  • 8 ziemniaków
    1 mała cebulka
    2 jajka
    0,5 szklanki mąki pszennej
    3 łyżki majeranku
    sól do smaku
    cukier do posypania
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.48 (181 ocen)

Zobacz również:

Placki

Placki ziemniaczane z majerankiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obieramy, myjemy i trzemy na tarce o małych oczkach. Dajemy do miski i odciskamy nadmiar wody.
    Do przetartych ziemniaków dodajemy mąkę, całe jajka, cebulkę pokrojoną w kostkę, majeranek i sól do smaku. Wszystko dokładnie razem wymieszać. Na rozgrzany olej kłaść łyżką porcje masy ziemniaczanej i smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać na ciepło posypane cukrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować