PLACKI ZIEMNIACZANE Z JARMUŻEM

0 (0 ocen)

  • 30 min

Placki ziemniaczane w takim wydaniu z całą pewnością zachwycą nie tylko podniebienia , ale i oczy!Smaczne i zdrowo!

  • 30 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI:

    PLACKI ZIEMNIACZANE :

    * duże ziemniaki – 3 szt

    * cebula – 1 szt

    * mąka pszenna – 2 łyżki

    * jajko – 1 szt

    * czosnek – 1 ząbek

    * sól – 1 łyżeczka

    * pieprz – 1 szczypta

    * olej do smażenia

    JARMUŻ:

    * liście jarmużu – 100 g

    * słonecznik – 80 g

    * czosnek – 2 ząbki

    * rzodkiewka – 2 szt

    * oliwa z oliwek – ok. 100 ml

    * sok z cytryny – 1 łyżeczka

    * sól , pieprz – do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Placki Pesto

Placki ziemniaczane z jarmużem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

    PLACKI ZIEMNIACZANE:

    Oczyszczone ziemniaki trzemy na dużych oczkach, odciskamy nadmiar soku.

    Dodajemy drobniutko posiekaną cebulę , czosnek, jajko, mąkę i przyprawy – wszystko razem dokładnie mieszamy.

    Smażymy na bardzo mocno rozgrzanym oleju po kilka minut z każdej strony.

    JARMUŻ:

    Jarmuż sparzamy wrzątkiem, przelewamy zimną wodą , odkrawamy twarde łodygi.

    Siekamy razem ze słonecznikiem, czosnkiem, rzodkiewką, sokiem z cytryny i oliwą.

    Doprawiamy do smaku solą i pieprzem!

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jarmuż Rzodkiewka Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować