Placki ziemniaczane po szwedzku (Raggmunk)

4.99 (174 ocen)

  • 45 min
  • Dla 3 osób

Bardziej zwarte i syte od tradycyjnych :)

  • 45 min
  • Dla 3 osób

Składniki:

  • mleko 1 szkl
    mąka pszenna 1 szkl
    jajko 1 szt
    sól 1 łyżeczka ę
    pieprz 1/2 łyżeczki
    ziemniaki 60 dkg
Wystaw ocenę:

4.99 (174 ocen)

Zobacz również:

Placki Placki ziemniaczane

Placki ziemniaczane po szwedzku (raggmunk) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki oprócz ziemniaków wymieszać na gładkie ciasto. Ziemniaki obrać i zetrzeć na tarce o grubym oczku, odcisnąć i dodać do ciasta. Wymieszać. Placki smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron i wyciągać na ręcznik papierowy. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ziemniaki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Kuchnia szwedzka Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować