Placki rybaka

  • wyświetlono: 1483 |
  • dodany do książki kucharskiej: 6 |
  • polecenia: 0

Są puszyste. Najlepiej smakują z sosem pieprzowym. Doskonałe na ciepło i na zimno.

RedakcjaPP
  • Oryginalny autor: Natalia Pietrzyk, Radom
  • 30min

Składniki

● paprykarz szczeciński z łososiem (33 dag)
● 6 jajek
● 4 łyżki mąki pszennej
● op. serka wiejskiego
● szczypiorek
● przyprawa uniwersalna
● olej do smażenia

Sposób przygotowania przepisu:

Placki rybaka

  • 1. Szczypiorek myjemy, osuszamy
    i drobno siekamy.
  • 2. Paprykarz mieszamy ze
    szczypiorkiem, serkiem, mąką
    i żółtkami. Doprawiamy przyprawa uniwersalna.
    Białka ubijamy na sztywną
    pianę. Przekładamy do masy
    i delikatnie mieszamy.
  • 3. Na patelni rozgrzewamy
    olej. Łyżką nabieramy niewielkie
    porcje ciasta i smażymy
    z obu stron na rumiano.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

w_kilka_chwilpaprykarz szczeciński z łososiem

Komentarze

Podobne przepisy

image-217tayh

Dodane przez: LenaGotuje

Mini placki a'la pancake

Puszyste, małe plauszki na leniwe...

Placki ziemniaczano-śmietankowe

Dodane przez: muszka16

Placki ziemniaczano-śmietankowe

Uwielbiam placki ziemniaczane,...

Placki z gotowanych ziemniaków

Dodane przez: slodkokwasnakuchnia

Placki z gotowanych ziemniaków

Smaczny sposób na ziemniaki które...

image-14e0cv2

Dodane przez: Apetyczna babeczka

Placki ziemniaczane z warzywami

Może skusicie się na zrobienie...

Moje placki ziemniaczane

Dodane przez: MonikaW

Placki ziemniaczane

Można je podawać z cukrem, śmietaną,...

placuszki "pizza"

Dodane przez: justi2401

Placuszki "pizza" na mące pełnoziarnistej

Pyszne i szybkie placuszki o smaku...