Placki rybaka

  • wyświetlono: 1512 |
  • dodany do książki kucharskiej: 6 |
  • polecenia: 0

Są puszyste. Najlepiej smakują z sosem pieprzowym. Doskonałe na ciepło i na zimno.

RedakcjaPP
  • Oryginalny autor: Natalia Pietrzyk, Radom
  • 30min

Składniki

● paprykarz szczeciński z łososiem (33 dag)
● 6 jajek
● 4 łyżki mąki pszennej
● op. serka wiejskiego
● szczypiorek
● przyprawa uniwersalna
● olej do smażenia

Sposób przygotowania przepisu:

Placki rybaka

  • 1. Szczypiorek myjemy, osuszamy
    i drobno siekamy.
  • 2. Paprykarz mieszamy ze
    szczypiorkiem, serkiem, mąką
    i żółtkami. Doprawiamy przyprawa uniwersalna.
    Białka ubijamy na sztywną
    pianę. Przekładamy do masy
    i delikatnie mieszamy.
  • 3. Na patelni rozgrzewamy
    olej. Łyżką nabieramy niewielkie
    porcje ciasta i smażymy
    z obu stron na rumiano.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

w_kilka_chwilpaprykarz szczeciński z łososiem
 

Komentarze

Podobne przepisy

Placuszki bananowe z kakao na bazie mąki ryżowej

Dodane przez: Alicja10101992

Placuszki bananowe z kakao i mąki ryżowej

Z mocnym posmakiem bananów i lekką...

image-1eyldv8

Dodane przez: aliss06

cebulki, czyli placki z cebulą

Tradycyjnie cebularze robi się...

gotowe

Dodane przez: ziutula

placki ziemniaczane z sosem jogurtowym

placki podawać z sosem na obiad,...

image-0wi4o0x

Dodane przez: moniczkaala

Placki warzywne z kabanosami

Placki z kabanosami, z kwaśną śmietaną...

image-11blgbj

Dodane przez: kada

Placuszki drożdżowe a'la pizza

Mięciutkie, puszyste placuszki...

image-18dv1er

Dodane przez: paulette17

PLACUSZKI BUDYNIOWE

Delikatne i puszyste jak puch placuszki...