Placki rybaka

4.5 (181 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 30 min

Są puszyste. Najlepiej smakują z sosem pieprzowym. Doskonałe na ciepło i na zimno.

  • 30 min

Składniki:

  • ● paprykarz szczeciński z łososiem (33 dag)
    ● 6 jajek
    ● 4 łyżki mąki pszennej
    ● op. serka wiejskiego
    ● szczypiorek
    ● przyprawa uniwersalna
    ● olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (181 ocen)

Zobacz również:

Placki Paprykarz

Placki rybaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szczypiorek myjemy, osuszamy
    i drobno siekamy.
  • 2. Paprykarz mieszamy ze
    szczypiorkiem, serkiem, mąką
    i żółtkami. Doprawiamy przyprawa uniwersalna.
    Białka ubijamy na sztywną
    pianę. Przekładamy do masy
    i delikatnie mieszamy.
  • 3. Na patelni rozgrzewamy
    olej. Łyżką nabieramy niewielkie
    porcje ciasta i smażymy
    z obu stron na rumiano.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_07-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować