Placki rybaka

  • wyświetlono: 1563 |
  • dodany do książki kucharskiej: 6 |
  • polecenia: 0

Są puszyste. Najlepiej smakują z sosem pieprzowym. Doskonałe na ciepło i na zimno.

RedakcjaPP
  • Oryginalny autor: Natalia Pietrzyk, Radom
  • 30min

Składniki

● paprykarz szczeciński z łososiem (33 dag)
● 6 jajek
● 4 łyżki mąki pszennej
● op. serka wiejskiego
● szczypiorek
● przyprawa uniwersalna
● olej do smażenia

Sposób przygotowania przepisu:

Placki rybaka

  • 1. Szczypiorek myjemy, osuszamy
    i drobno siekamy.
  • 2. Paprykarz mieszamy ze
    szczypiorkiem, serkiem, mąką
    i żółtkami. Doprawiamy przyprawa uniwersalna.
    Białka ubijamy na sztywną
    pianę. Przekładamy do masy
    i delikatnie mieszamy.
  • 3. Na patelni rozgrzewamy
    olej. Łyżką nabieramy niewielkie
    porcje ciasta i smażymy
    z obu stron na rumiano.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

w_kilka_chwilpaprykarz szczeciński z łososiem

Komentarze

Podobne przepisy

Placki tortilla

Dodane przez: emalitowska

Placki tortilla

Po co kupować w sklepie jeśli można...

Chrupiace placki

Dodane przez: mojacalabria

Chrupiace placki

Placki, to pamiatka z mojego dziecinstwa,najczescie...

placki ziemniaczane

Dodane przez: klaudia0318

Placki ziemniaczane

Tradycyjne placki z ziemniaków.

Dietetyczne placki ziemniaczane z piekarnika (bez tłuszczu)

Dodane przez: AnkaFiranka

Dietetyczne placki ziemniaczane z piekarnika

Te dietetyczne placki ziemniaczane...

Placki serowe

Dodane przez: Krystyna32

Placki serowe

Proste i szybkie do przygotowania...

image-1lnyxfa

Dodane przez: nataliakielek

Bananowe placki

Pyszne i aromatyczne placki na...