spód do pizzy świeży
100 g koncentratu pomidorowego
50 ml przegotowanej wody
1 łyżeczka czosnku w proszku
2 łyżeczki ziół prowansalskich
100 g bekonu
100 g salami (50 g wieprzowego i 50 g pepperoni)
200 g startego sera do pizzy
Pizza rolls (salami i bekonowe) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Koncentrat wymieszać z wodą i1/2 ziół i 1/2 czosnku - dosolić, dopieprzyć do smaku.
2.Spód do pizzy rozłożyć. Przeciąć wzdłuż na pół. Każdą z dwóch części posmarować przygotowanym sosem
3.Na wysmarowane ciasto nałożyć bekon
4.Na drugą połowę rozłożyć salami
5.Przykryć startym serem
6.Zrolować oba ciasta, kroić na 2 cm kawałki. Układać na wyłożonej folią aluminiową blaszce. Posypać pozostałym czosnkiem i ziołami.
Piec 10-15 minut w temp. 180 stopni.
Porady
Na ciepło - chrupiące
Na zimno - mięciutkie
Polecam podawać z sosem pomidorowym (takim jak w przepisie) oraz czosnkowym.
Komentarze