Pizza rolls (salami i bekonowe)

0 (0 ocen)

  • 20 min

Szybka i prosta przekąska imprezowa

  • 20 min

Składniki:

  • spód do pizzy świeży
    100 g koncentratu pomidorowego
    50 ml przegotowanej wody
    1 łyżeczka czosnku w proszku
    2 łyżeczki ziół prowansalskich
    100 g bekonu
    100 g salami (50 g wieprzowego i 50 g pepperoni)
    200 g startego sera do pizzy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Pizza Przekąski

Pizza rolls (salami i bekonowe) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sos + spód 1. Koncentrat wymieszać z wodą i1/2 ziół i 1/2 czosnku - dosolić, dopieprzyć do smaku.
  • Krok 1 2. Spód do pizzy rozłożyć. Przeciąć wzdłuż na pół. Każdą z dwóch części posmarować przygotowanym sosem
  • Krok 2 3. Na wysmarowane ciasto nałożyć bekon
  • 2 wersja 4. Na drugą połowę rozłożyć salami
  • Krok 3 5. Przykryć startym serem
  • Krok 4 6. Zrolować oba ciasta, kroić na 2 cm kawałki. Układać na wyłożonej folią aluminiową blaszce. Posypać pozostałym czosnkiem i ziołami.
    Piec 10-15 minut w temp. 180 stopni.

Porady

Na ciepło - chrupiące Na zimno - mięciutkie Polecam podawać z sosem pomidorowym (takim jak w przepisie) oraz czosnkowym.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować