Pizza jako tarta ze szparagami i szynką

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Ja pizzy nie lubię! Uwielbiam po prostu. Wiadomo, że domowa będzie najlepsza, bo z wiadomych składników wybranych przez nas. A skoro nadal trwa sezon na szparagi to dzisiaj zapieczemy je właśnie na pizzy.

  • 2 godz.

Składniki:

  • Ciasto :
    * 2 szklanki mąki - u mnie mąka do pizzy
    * centymetrowy pasek drożdży
    * pół szklanki ciepłej wody
    * szczypta soli
    * szczypta cukru
    * łyżka oliwy z oliwek
    Sos :
    * szklanka śmietany 12 %
    * pół szklanki jogurtu naturalnego
    * 2 ząbki czosnku
    * sól , pieprz
    * ulubione zioła
    dodatkowo : szparagi, szynka, ser żółty
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pizza

Pizza jako tarta ze szparagami i szynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Drożdże rozetrzeć z cukrem, dodać ciepłą wodę i odstawić do wyrośnięcia. Tak przygotowany zaczyn dodać do mąki ze szczyptą soli oraz oliwą. Zagnieść ciasto, odstawić do wyrośnięcia. Składniki sosu zmiksować. Ciasto wyłożyć do blaszki od tarty, polać sosem. Ułożyć szparagi, ja miałam zielone, to tylko sparzyłam wrzątkiem. Dodać pokrojoną w trójkąty szynkę, oraz plasterki sera. Piec 20 minut w 200 stopniach. Pizzę podawać ciepłą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Wiosenna pizza

To może cię zainteresować