Pizza di riso

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 40 min

Bardzo lubię wymyślać nowe dania i zmieniać przepisy, które dostałam od moich znajomych.

  • 40 min

Składniki:

  • 20 dag ryżu
    ● 5 dag masła
    ● cebula
    ● kostka rosołowa
    ● 1/2 szkl. półwytrawnego białego wina
    ● 2 łyżki bułki tartej
    ● 5 pomidorów
    ● 9 plastrów żółtego sera
    ● 10 dag wędliny
    ● oregano
    ● jajko
    ● mąka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pizza

Pizza di riso - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obieramy i siekamy.
    Smażymy na maśle.
    Wsypujemy ryż. Gdy
    wchłonie tłuszcz, wlewamy
    wino i szklankę
    bulionu z kostki.
    Gotujemy 15 minut,
    ewentualnie dolewając
    ciepłej wody.
  • 2. Ryż studzimy.
    Wbijamy jajko i dodajemy
    tyle mąki,
    aby powstała jednolita,
    nie rozpadająca się masa. Okrągłą formę
    (pojemność 1,5 l) natłuszczamy
    i posypujemy bułką tartą.
    Wykładamy masę ryżową.
  • 3. Pomidory kroimy w plastry,
    a wędlinę w paski. Wykładamy
    na ryż. Przykrywamy serem
    i posypujemy oregano. Zapiekamy
    ok. 15 minut w temperaturze
    ok. 200 °C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_08-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować