Piersi z kurczaka w sosie śmietanowo-pieczarkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Piersi z kurczaka umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić w dość dużą kostkę. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Papryczkę chilli pokroić, cebulkę dymkę posiekać, pieczarki oczyścić i pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej podsmażyć piersi z kurczaka, dodać cebulę i również podsmażyć, dołożyć pieczarki, wlać śmietanę. Dodać czosnek, papryczkę chilli, sos sojowy i doprawić do smaku. Dusić do miękkości mięsa. Gdy mięso będzie miękkie dodać cebulkę dymkę i wymieszaj. Smacznego!
Porady
Mięsa nie należy długo dusić lub smażyć bo stanie się suche.
Komentarze