Piersi z kurczaka w sosie śmietanowo-pieczarkowym

5 (193 ocen)

  • 30 min

Obiad w 30 min. czemu nie? Szybki, pożywny i smaczny podany z kaszą lub ryżem i do tego ulubiona surówka. Polecam!

  • 30 min

Składniki:

  • 2 podwójne piersi z kurczaka
    30 dag pieczarek
    200 ml śmietany 30%
    cebula
    2 ząbki czosnku
    1/2 pęczka cebulki dymki
    1/2 papryczki chilli
    2 łyżeczki sosu sojowego
    przyprawa do kurczaka
    pieprz
    sól
    pieprz cayenne
    1 łyżeczka oleju
Wystaw ocenę:

5 (193 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Piersi z kurczaka w sosie śmietanowo-pieczarkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Gotowa potrawa 1. Piersi z kurczaka umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić w dość dużą kostkę. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Papryczkę chilli pokroić, cebulkę dymkę posiekać, pieczarki oczyścić i pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej podsmażyć piersi z kurczaka, dodać cebulę i również podsmażyć, dołożyć pieczarki, wlać śmietanę. Dodać czosnek, papryczkę chilli, sos sojowy i doprawić do smaku. Dusić do miękkości mięsa. Gdy mięso będzie miękkie dodać cebulkę dymkę i wymieszaj. Smacznego!

Porady

Mięsa nie należy długo dusić lub smażyć bo stanie się suche.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki Śmietana Pierś z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować