Piersi z indyka pod pomidorowo pieczarkową pierzynką

4.99 (185 ocen)

  • 1 godz. 5 min

Danie idealne na pyszny obiad i na gorącą kolację. Indyka można śmiało zastąpić kurczakiem.

  • 1 godz. 5 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI NA MAŁĄ BLASZKĘ

    1/2 piersi z indyka (lub 1 cała pierś z kurczaka)
    około 20 większych pieczarek
    koncentrat
    majonez
    jarzynka, sól, pieprz, papryka słodka
Wystaw ocenę:

4.99 (185 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Piersi z indyka pod pomidorowo pieczarkową pierzynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięsko 1. Pierś kroimy na cienkie (około 1 cm) plastry. Delikatnie rozbijamy. Przyprawiamy z jednej i z drugiej strony jarzynką i pieprzem. Układamy na blaszce jeden kawałek przy drugim. Na wierzchu posypujemy słodką papryką.
  • danie przed zapieczeniem 2. Mięso smarujemy cienką warstwą koncentratu oraz majonezu.
    Pieczarki kroimy w plastry i układamy na wierzchu.
    Z wierzchu odrobinę solimy i posypujemy świeżo zmielonym pieprzem.
  • Zapieczone danie 3. Całość wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. I pieczemy przez 45- 60 minut.
  • SMACZNEGO 4. Mięsko łatwo się dzieli na porcje gdyż jest ułożone z różnych kawałków mięsa.
    Można podawać z ziemniaczkami, ale mi i mojej rodzinie najbardziej smakuje z zapieczonym chlebkiem.
    SMACZNEGO

Porady

Mięsko powinno być gotowe, gdy zauważymy, że warstwa majonezu "bulgocze"

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Indyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować