Piersi z indyka pod pomidorowo pieczarkową pierzynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pierś kroimy na cienkie (około 1 cm) plastry. Delikatnie rozbijamy. Przyprawiamy z jednej i z drugiej strony jarzynką i pieprzem. Układamy na blaszce jeden kawałek przy drugim. Na wierzchu posypujemy słodką papryką.
2.Mięso smarujemy cienką warstwą koncentratu oraz majonezu.
Pieczarki kroimy w plastry i układamy na wierzchu.
Z wierzchu odrobinę solimy i posypujemy świeżo zmielonym pieprzem.
3.Całość wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. I pieczemy przez 45- 60 minut.
4.Mięsko łatwo się dzieli na porcje gdyż jest ułożone z różnych kawałków mięsa.
Można podawać z ziemniaczkami, ale mi i mojej rodzinie najbardziej smakuje z zapieczonym chlebkiem.
SMACZNEGO
Porady
Mięsko powinno być gotowe, gdy zauważymy, że warstwa majonezu "bulgocze"
Komentarze