Piersi kurczaka zapiekane z warzywami pod serowo-majonezową pierzynką

4.43 (181 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Soczysty kurczak zapieczony pod aromatyczną pierzynką z sera, majonezu i warzyw.

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 piersi z kurczaka
    100 g startego sera
    4 łyżki majonez
    kilka różyczek brokułu
    mała czerwona cebula
    kawałek czerwonej papryki
    kawałek żółtej papryki
    koperek
    chili
    sól
    pieprz
    czosnek granulowany
Wystaw ocenę:

4.43 (181 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Piersi kurczaka zapiekane z warzywami pod serowo-majonezową pierzynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kurczaka oprószamy granulowanym czosnkiem, solą i pieprzem, układamy na żeliwnej patelni lub naczyniu do zapiekania.

    Ser, majonez, koperek i pokrojone warzywa, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Mieszanką okrywamy kurczaka.

    Wstawiamy do piecyka, pieczemy w 180°C przez 30 minut.

    Kurczaka podajemy z ziemniakami i ulubioną sałatką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować