Pierś z kurczaka z marchewką pod majonezową pierzynką

4.78 (184 ocen)

  • 10 min

Przepis od mojej teściowej:) Szybkie i proste danie:) Palce lizać:)

  • 10 min

Składniki:

  • 4 porcje piersi z kurczaka
    4 marchewki
    majonez
    ulubione przyprawy do smaku: sól, pieprz, papryka słodka, oregano
Wystaw ocenę:

4.78 (184 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pierś z kurczaka z marchewką pod majonezową pierzynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi rozbić jak na schabowe. Przyprawić ulubionymi przyprawami.
    Marchew zetrzeć na tarce o dużych oczkach i poddusić na półmiękko a 2 łyżkach masła.

    Na surowe mięso nałożyć warstwę marchewki tak żeby przykryć mięso.
    Posmarować majonezem.Piec ok. 30 minut w temp. 180 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować