Pierś z kury w ziołach prowansalskich

5 (163 ocen)

Pyszna i aromatyczna pierś.

Składniki:


  • 2 szt pierś z kury,
    200 ml śmietana 18 proc,
    3 łyżki olej,
    2 łyżeczki zioła prowansalskie
    do smaku Sól,
    do smaku pieprz,
    50 ml woda
Wystaw ocenę:

5 (163 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pierś z kury w ziołach prowansalskich - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś oczyścić , pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju.Do śmietany dodać wodę , zioła i wymieszać.odłożyć na 10 min żeby nabrało smaku ziół i doprawić pieprzem i solą do smaku.Dodać do mięsa i dusić około 10 min.Podajemy z ryżem i dowolnymi warzywami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować