Kieszonki z mozzarellą w ziołach prowansalskich

1 (1 ocen)

  • 40 min

Banalnie prosty przepis na smakowite mięsko, kieszonki z piersi kurczaka nadziewane mozzarellą obtoczoną w ziołach prowansalskich. Piersi lekko przesmażam by nabrały złotego koloru a potem podpiekam, by ser rozpuścił się a po przekrojeniu wypływał ze środka.

  • 40 min

Składniki:

  • 2 pojedyncze piersi z kurczaka
    125 g mozzarelli (1 kulka)
    1-2 łyżki ziół prowansalskich
    sól, pieprz
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

1 (1 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Dania mięsne

Kieszonki z mozzarellą w ziołach prowansalskich - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kieszonki z mozzarellą 1. W piersiach robię ostrym nożykiem kieszonki, tylko tyle, by było u góry rozcięcie i by wcisnąć do nich ser. Mozzarellę dzielę na pół i obtaczam w ziołach prowansalskich, lekko solę. Wkładam do środka piersi i zamykam wykałaczkami. Posypuję z wierzchu ziołami, solą i pieprzem. Na patelni rozgrzewam olej i obsmażam piersi, tylko tyle by nabrały złotego koloru. Mięso przekładam do formy żaroodpornej i podpiekam ok. 15 minut (180 st. C).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować