Pierś z kurczaka z warzywami

0 (0 ocen)

  • 1 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

To smaczny i kolorowy obiad. Jest to danie łatwe w przygotowaniu, niewymagające specjalnego nakładu pracy.

  • 1 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
    1 mała cukinia
    1 czerwona papryka
    1 cebula
    2-3 ząbki czosnku
    Natka pietruszki
    Tymianek, bazylia, oregano
    Sól, pieprz
    Papryka mielona słodka
    Oliwa
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pierś z kurczaka z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety z piersi kurczaka oczyścić, pokroić w kostkę. Doprawić solą, pieprzem i słodką papryką.
    Cebulę pokroić w kostkę, paprykę pozbawić gniazd nasiennych i również pokroić w kostkę, cukinie w półtalar ki.
    Wszystkie warzywa wrzucić do dużej miski, skropić kilkoma łyżkami oliwy z oliwek, doprawić do smaku solą, pieprzem, bazylią, oregano oraz tymiankiem.
    Na patelnie wlać niewielką ilość oliwy, rozgrzać i włożyć pokrojone mięso. Podsmażyć na rumiano i odstawić na bok. Następnie na patelnie wyłożyć warzywa i smażyć. Kiedy warzywa się zarumienią, dodać do nich kurczaka, całość delikatnie przemieszać, w razie potrzeby doprawić. Pierś z kurczaka z warzywami podawać z ziemniakami lub ryżem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Cukinia Kurczak Papryka Pierś z kurczaka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować